Faglig baggrund

En helhedsorienteret og fænomenologisk tilgang til psykoterapi

Min tilgang som psykoterapeut tager udgangspunkt i den integrale psykoterapi, som favner både det psykodynamiske, eksistentielle, kropslige og relationelle – men først og fremmest er den fænomenologisk og neuroaffektiv. Det betyder, at vi arbejder med det, der viser sig lige nu i din krop, i dine følelser og i din bevidsthed – uden at presse en bestemt metode ned over dig.

I terapien tager vi ikke kun udgangspunkt i din historie, men i hvordan din historie lever i dig i dag: Hvordan den mærkes i kroppen, hvordan den påvirker dine relationer, og hvordan den viser sig i dit nervesystem og i dine automatiske mønstre. Vi undersøger det sammen, nænsomt og nysgerrigt – med respekt for både din smerte og din længsel efter forandring.

Jeg arbejder ikke kun med at fjerne symptomer – men med at skabe kontakt til dét i dig, der længes efter at leve mere frit og ægte. Det gør vi ved at integrere elementer fra både psykodynamisk teori, tilknytningsteori, traume- og kropsfokuseret terapi, IFS, eksistentiel psykologi og Jungiansk tænkning. Alt sammen tilpasset din proces og dit tempo.

Hvad betyder det for dig?

Det betyder, at du ikke skal passe ind i en metode. Jeg møder dig, dér hvor du er – og vi arbejder med dét, der faktisk rører sig i dig. Nogle gange starter det med en lille bevægelse. Et suk. En sætning, der knap nok tør siges. Men derfra åbner det sig.

Ring til mig på 40 55 95 35 – hvis du mærker, at noget i dig begynder at kalde på en anden måde at være i livet på.

Læs mere om de faglige tilgange neden for.

Portræt af en mand foran en busk i sort-hvid.

Mark D. Forman og Integral Psykoterapi – Når vi vokser i forskellige tempoer

Forman bygger videre på Ken Wilbers integrale teori. Vi mennesker udvikler os i mange retninger: kognitivt, følelsesmæssigt, socialt, moralsk og spirituelt. Men vi vokser sjældent i samme tempo på alle områder.

Integral terapi hjælper med at finde balancen. Så du kan samle de dele, der er vokset skævt. Mange, der kommer i terapi, har lært at fungere udadtil, men føler sig tomme indeni. Her hjælper den integrale tilgang dig med at finde frem til det sted i dig, der længes efter noget mere – ikke bare overlevelse, men liv.

Ring 40 55 95 35 for at bestille tid

Richard Schwarz

Richard Schwartz og Internal Family Systems (IFS) – Når dine indre dele trækker i hver sin retning

IFS anerkender, at vi rummer mange indre stemmer. Nogle vil have styr på det hele, andre vil bare flygte. Når de trækker i hver sin retning, bliver vi udmattede – og mister os selv.

I terapien lærer du at møde disse stemmer med omsorg. Ikke fjerne dem, men forstå dem. Når de bliver lyttet til, slipper de taget. Og du får kontakt til det, Schwartz kalder dit kerne-Selv – det sted i dig, der allerede ved, hvad du har brug for.

En mand sidder foran en statue i religiøs stil og nogle lysestager. Baggrunden er lys. Han har kort, krøllet hår og skæg. Statuerne og lysestagerne er placeret på en hylde eller en skænk.

ID-terapi og formarbejde – Når gamle roller holder dig fast

Ole Vadum Dahls tilgang - Formarbejdet - undersøger de roller, du har taget på dig gennem livet: Den stærke. Den hjælpsomme. Den kontrollerede. De var nødvendige engang – men hvad nu, hvis de i dag spænder ben for den, du gerne vil være?

I stedet for at nedkæmpe disse gamle sider, møder vi dem med forståelse. For de har beskyttet dig. Og først, når de mærker, at du lytter, giver de slip.

Ring 40 55 95 35 for at bestille tid

Peter Levine
Bessel van der Kolk

Peter Levine og Bessel van der Kolk – Når kroppen husker det, du ikke kan sige

Traumer sætter sig ofte i kroppen. Van der Kolk viste os, at traumer ikke kun er noget, vi tænker – men noget, vi mærker. I spændinger, søvnløshed, rastløshed, følelsesløshed.

Peter Levine byggede videre med Somatic Experiencing – en nænsom metode til at hjælpe kroppen med at slippe det, der sidder fast. Når kroppen falder til ro, falder sindet ofte med.

Ring 40 55 95 35 for at bestille tid

To smilende mennesker i sort/hvid foto med sløret baggrund.

Voice Dialogue – Når dine indre stemmer får lov at tale

Hal og Sidra Stone beskriver Voice Dialogue som en tilgang, hvor vi i terapien lytter til de indre stemmer, du måske har forsøgt at skubbe væk. Den indre kritiker. Den sårede. Den, der altid forsøger at klare det hele.

I stedet for at kæmpe mod dem, taler vi med dem. Og når de først får lov til at sige deres sandhed, begynder de at forandre sig.

Voice Dialogue skaber en ny bevidsthed om, hvem du er – og hvem du ikke længere behøver at være.

Ring 40 55 95 35 for at bestille tid

Sort-hvid portræt af en ældre mand iført skjorte og sweater.

Finn Skårderud og mentaliseringsbaseret terapi – Når du ikke forstår, hvorfor du reagerer

Skårderud har gennem sit arbejde med bl.a. spiseforstyrrelser og misbrug vist, at mange symptomer bunder i én ting: At vi har mistet evnen til at forstå os selv indefra.

Mentalisering handler om at forstå, hvad der foregår i dig – og i dem omkring dig. At kunne tænke over dine egne følelser, før du bliver overmandet af dem. Især i tvangspræget adfærd – hvad enten det handler om mad, alkohol, kontrol eller relationer – kan denne tilgang skabe forandring, fordi den styrker forbindelsen mellem følelse og forståelse.

Ring 40 55 95 35 for at bestille tid

Ældre mand med skæg og slips i sort-hvidt portræt.

Stephen Porges og den polyvagale teori – Når dit nervesystem kaprer dig

Når du pludselig fryser, bliver tavs, vred eller føler dig helt alene, kan det være dit autonome nervesystem, der reagerer. Den polyvagale teori hjælper os med at forstå, hvorfor vi reagerer, som vi gør – og hvordan vi kan regulere vores nervesystem, så vi igen kan mærke tryghed, kontakt og glæde.

Sort-hvidt fotografi af en smilende person med kort hår.

Susan Hart og den neuroaffektive tilgang – Når dine følelser bliver for meget

Susan Hart har vist os, hvordan tidlige erfaringer former vores følelsesliv. Når barndommens tryghed mangler, lærer vi at lukke ned eller tage overansvar.

Den neuroaffektive tilgang hjælper os med at forstå, hvordan vi kan lære at regulere følelser – ikke ved at styre dem, men ved at møde dem. Når vi forstår, hvorfor vi reagerer som vi gør, bliver det lettere at være med os selv – også i de svære følelser.

Ring 40 55 95 35 for at bestille tid

Portræt af en skægget mand i sort-hvid med alvorligt udtryk.

Irvin D. Yalom og eksistentiel psykoterapi – Når livet ikke giver mening

Yalom hjælper os med at møde de store spørgsmål: Hvad gør jeg med min frihed? Hvad skal jeg stille op med følelsen af isolation? Hvad er meningen?

Når vi tør se døden i øjnene, åbner vi også døren til livet. Eksistentiel terapi skaber ikke nødvendigvis svar – men den åbner for, at du kan finde dine egne.

Ring 40 55 95 35 for at bestille tid

Sort-hvid billede af en ældre mand, der sidder iført jakke og briller.

Ken Wilber og den integrale filosofi – Når du længes efter sammenhæng

Ken Wilber har skabt en ramme, der samler psykologi, spiritualitet og filosofi i ét helhedsbillede. Det handler ikke kun om symptomer eller coping. Det handler om at forstå, hvordan din krop, dit sind, dine relationer og din eksistentielle længsel hænger sammen.

Den integrale filosofi giver os sprog for de dybere bevægelser i livet. Den hjælper os med at se os selv – ikke som forkerte – men som hele mennesker i udvikling. Ken Wilber er et af fundamenterne i den integrale tilgang.

Sort-hvidt portrætfoto af en mand med briller og overskæg, iført jakke og slips.

Jung beskrev livet som en vej mod individuation – hvor vi bliver hele ved at integrere det ubevidste. Gennem drømme, arketyper og det feminine og maskuline i os, kan vi forstå, hvad der ligger under overfladen af vores kriser.

Jung lærte os, at meningen med livet ikke altid findes i det ydre. Nogle gange må vi vende blikket indad – og finde vejen hjem til os selv.

C.G. Jung og den analytiske psykologi – Når meningen mangler